tiistai 18. huhtikuuta 2017

Kaleidoskooppi tilkkupeitto

Takana touhun täyteinen pääsiäinen ja blogissa julkaisuruuhkaa :-)

Ostin viimekesänä itselleni uuden tilkkutyössä upeasti toimivan ompelukoneen ja siitä innostuneena alkusyksystä ilmoittauduin useammalle tilkkutyökurssille lähiseudun opistoihin. 


Jotenkin silloin tuo tilkkujen parissa vietetty aika vain antoi voimia raskaaseen syksyyn. Näin voin nyt tyytyväisenä todeta, tämän syksyllä vajaassa viikossa valmistuneen tilkkupeiton päällisen, saanen vanun, tikkaukset ja kanttauksen ympärilleen pääsiäisen pyhinä.


Pitkän pohdinnan ja blogin instagramiin, Teille tehdyn kysymyksen innoittamana, peitto tuli heti tikkausten jälkeen myös kantattua. 


Päädyin kuin päädyinkin oman näköiseen valintaan, tuohon kaikkein tummimpaan ja kirkkaimman väriseen kankaaseen, jossa myös lehtikuviota. 


Olen erityisen tyytyväinen lopputulokseen vaikka reilun puoli vuotta roikottelin tilkkutyötä, siis peiton päällistä, portaiden kaiteilla pohtien millaisen taustan siihen laitan. Tausta valikoitui oikeastaan ihan vahingossa, kun eräänä keskiviikkoiltana Hyvinkään opistolta yksi tilkkutyökurssitoveri tuli hakemaan 2,75 metriä leveää tilkkulaatuista kangasta peittonsa taustaksi, havahduin mahdollisuuteen saada yhdestä kankaasta taustan peittooni ja kuinka ollakkaan tuota samaa kangasta oli tulossa minun peittooni sopivan sävyisenä vielä ennen pääsiäistä. Eipä sitä sen koommin enää tarvinnut pohtia. 

Kaikki kankaat ovat siis jälleen Hämeen Tekstiilituonti Ky:n valikoimaa ja oppi toteutukseen saatu ihanalta Katrilta, joka vetää tilkkutyökursseja useilla eri opistoilla Hyvinkää - Hämeenlinna akselilla.

Olen erityisen tyytyväinen lopputulokseen ja siihen, että minulla on jälleen yksi iso "puolivalmis" työ vähemmän ;-) 6 kommenttia:

 1. Mä niin ihailen näitä sun tilkkutöitä, niin kaunista ja huolellista työtä. Voin vaan kuvitella kuinka erilaisilla kuoseilla leikittely vie mennessään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia!
   Parasta on juuri tuo erilaisilla kuoseilla ja väreillä leikki. Aivan mahtavaa lähteä tekemään työtä omien mieltymysten mukaan, kun on nähnyt mallin aivan toisenlaisissa sävyissä :-)

   Poista
 2. Upea! Tilkkutyöt ovat kyllä yksi käsityönlaji jota olisi kiva joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti voin suositella!
   Olin itse aina sanonut etten ala leikata kankaita palasiksi ja ommella niitä uudelleen yhteen, mutta niin vain kolme vuotta sitten lähdin viikonloppukurssille kokeilemaan ja se vei kyllä ihan mennessään :-)

   Poista
 3. Kaunis peitto! (: Tilkkutyöt on minusta ihania, mutta ompelukoneet ja ompelu eivät, joten saavat minun kohdallani varmaan odotella vielä jonkin aikaa. Sillä välin onkin kiva ihastella muiden töitä ja tyytyä tikuttelemaan lisää sukkia ja muuta mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihania sukkia oletkin tikutellut ;-)
   Täytyy myöntää, että olen kyllä ommellut pikkutytöstä asti, tosin vaatteita ja korjannut niitä sekä tehnyt mm. erilaisia kodin tekstiilejä. Tykkään kyllä myös ommella!

   Poista