maanantai 1. helmikuuta 2016

Vaihteeksi ommellen lankakeriä

Hetki ompelukoneen äärellä, ommellen jotain kivaa jokapaikan neulojalle.


Osallistuin Hyvinkään opistolla järjestettyyn Katri Eskelisen vetämään tilkkukassit- ja pussukat kurssiin. Olin ennalta päättänyt, että minulla on lupa unohtaa keskeneräiset tilkkutyöt ja tehdä itselleni ihana kassi, jossa kuljettaa keskeneräistä villapaita /-takki -neuletta mukana matkoillani. 
Koko viikonlopun pakersin tuota kassia ja siitä innostuneena päädyin nopsasti kokeilemaan Katrin uuden mallin mukaista pussukkaa. Mielestäni tämä pussukka käy hyvin kotona nököttämään minkä tahansa pöydän kulmalla, sohvalla tai hyllyllä. Se on helppo sulkea vetoketjulla, jotta rakkaat kisupojat eivät pääse tihutöihin. Niinpä päätin, että tällä mallilla ompelen pussukoita vielä lisää. 
Kuten neulojat hamstraavat lankoja varastoon, niin tilkkutöitä tekevät vastaavasti kankaita. Näin ollen samanaiheisia kankaita löytyy minulta vielä useampi pala pussukoiden ompeluun. Ja saatanpa vielä toteuttaa jotain muutakin pientä kivaa kassin kaveriksi kankaiden jämäpaloista.

Ja kuten neulominen, myös tilkkutyöt vievät mennessään. Arki-illan lähes neljän tunnin kerta hurahtaa hetkessä ja vielä nopeammin sujuu viikonloppu reilun 15 tunnin kurssilla perjantai-illasta sunnuntaille. Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan tilkkutöihin voin lämpimästi suositella Katrin kursseja Hämeenlinnan ja Hyvinkään sekä ympäristökuntien opistoilla. Materiaalia ja välineitä voi hankkia häneltä kurssilla, joten niiden hankkimiseen ei tarvitse uhrata erikseen aikaa. P.S. Tämä taitaa selittää pienen kangasvarastoni ;-)


Ja kun blogi on hiljaisempi, kurkkaathan instagramiin @majaillaan ... 13 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kumpikin ja kankaiden printit erityisen herkulliset. Tuossa pussukassa on muuten älyttömän hyvä tuo vetskarin kiinnitystapa, koska se "perinteisempi" tapa on mielestäni aika hankala, varsinkin vuoritetuissa jutuissa.

  Minäkin olin entisessä elämässäni kankaiden keräilijä, joten inspiraation iskiessä ei ole pula materiaaleista ;-) Ompelin tässä yksi ilta uuden kauppakassin, jonka saa taiteltua mahdollisimman pieneksi, jotta kulkee kätevästi aina mukana. Olenhan vannoutunut muovikassien vastustaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula ja kyllä vain tuo pussukan sulkemistapa on oiva ja tuo pussukka toimii hyvin myös lankakerän "pyörimispaikkana" neuloessa ... on jo testattu :-)

   Ommeltuja kasseja ei mielestäni koskaan ole liikaa!

   Poista
 2. Tulipa kivan näköistä kassia ja pussukkaa, niin hyvät väritkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Näitä kankaita on kyllä ihan pakko ostaa aina nippu, kun löytyy sopivia kuoseja ja sävyjä, sitten on helppo vain ottaa ja ommella :-)

   Poista
 3. Voi kun meilläkin olisi tuollaisia kursseja!! Aivan ihanat kassit! Ja tuo kangas on kerrassaan ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni on kyllä, että kursseja löytyy ja niihin pääsee mukaan! Kiitos :-)

   Poista
 4. Onpa kun kivoja! Ja käteviäjin vielä! Tuollaisia pussukoita ei koskaan voi olla liikaa :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihanat ompelutyöt olet tehnyt! Kursseilta saa harrastukseen ihan uudella tavalla inspiraatiota ja tekniikoita. Tykkäisin itsekin käydä enemmän kursseilla, täällä pienellä paikkakunnalla on melko suppea kurssivalikoima, pitänee laajentaa katselualuetta :)

  VastaaPoista