lauantai 25. maaliskuuta 2017

Puntillani

Viime kesänä neulomani ja syksyllä kuvattu Puntillani on herättänyt kiinnostusta sen verran, että päätin näin jälkikäteen kirjoitella neulomastani ja julkaista kuvat, vaikka ovatkin syksyiset.


Tarkkasilmäisimmät huomaavat kuvista etten ole neulonut aivan ohjeen mukaan. En huomannut tätä ennen kuin minulta kyseltiin neuleen toteutuksesta. Ehkä parempi näin, sillä tarkkana ohjeen noudattajana olisin purkanut työni ja tehnyt sen uudelleen. Itse asiassa helman pitsin neuloinkin useaan kertaan uudelleen, kun ei se vain ottanut onnistuakseen. Ystävättären kanssa seurustelulla samanaikaisesti oli ehkä merkityksensä etten jaksanut keskittyä riittävällä tarkkuudella seuraamaan pitsikuvion kaaviota.

Helman pitsi olisi ohjeen mukaan aloitettu neulomaan resorin ns. yläreunasta, kun minä olen poiminut silmukat resorin alareunasta. Lisäksi olkapäillä tein silmukoiden poimimisen toisinkuin ohjeessa neuvottiin, eli minun neuleessa ei olkasauma erotu lainkaan.

Joji Locatellin suunnittelema malli Puntilla on niin ihana, että olen jo miettinyt useaan kertaan neulovani tämän uudelleen. Neule on ollut todella mieleinen ja paljon pidetty. Pitsien langan väri valikoitui viime kesän pidetyimpien kenkieni perusteella.Tarkemmat tiedot löytyvät projektiltani Ravelystä.


5 kommenttia:

 1. Aivan ihana. Mulla on edelleen Puntilla neulomatta.. Tosin voisihan tästä napata vaan reunapitsin ja lisätä semmoisen jo kaapista löytyvään laatikkopaitaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä idea, lisätä pitsit olemassa olevaan paitaan. Ihana uusi paita pienellä ehostuksella sen jälkeen ;-)

   Poista
  2. Ja nää laatikkopaidat on ihan parhaita!

   Poista
 2. On kyllä kaunis pusero. Nuo pitsiset yksityiskohdat ovat ihania... :)

  VastaaPoista