maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kesällä tarkenee - Sea Pullover

Alun perin suunnittelin neulovani tämän puseron joululomalla. Nyt se valmistui kevääksi ja lämmittänee minua merellä ensi kesänä, ehkä juhannuksena, jahka merelle ehdimme.Pyörittelin De Rerum Naturan lankoja marraskuussa Tampereen käsityömessuilla Titityyn osastolla. Ihastuin Swoon Maine kokoelmaan, josta suunnittelin neulovani Shore Cardiganin Quince&co:n Owl:sta, jota Kerään odottelin. En malttanut odottaa tuon työn puikoille saamista, vaan päädyin tilaamaan Gilliattia Titityystä ennen joulua tähän puseroon.Kuten tavallista, puikoilla on useampi työ kaiken aikaa. Joululoma kului neuloen valmiiksi Calligraphy Cardigan neuletakkia ja testineuloen, viimeistellen sekä kuvaten FrozenSilver -huivia. Näin ollen tämä pusero pääsi puikoille vasta tämän vuoden puolella. Kävimme koko perheen voimin katsomassa Star Wars The Force Awakens -elokuvan loppiaisen aattona. Neuloin elokuvan aikana puseron helman suoran osan kainaloista lyhennetyille kerroksille helmaan, 3D lasit omien lasieni kera päässäni. Muutama ympärillä istuva hieman katseli minua ihmeissään, perhe onneksi on tähän jo tottunut. Pusero sai kuitenkin väistyä muiden töiden tieltä, kunnes viimein päätin yhtenä maaliskuun viikonloppuna saattaa sen valmiiksi.
Kaiken kaikkiaan lanka on todella nopeaa neulottavaa, josta tämä helpohko ja yksinkertainen malli oli mukava neuloa. Niskan lyhennetyt kerrokset neulottiin tasona ja sen jälkeen luotiin silmukat kaullalle eteen ja jatkettiin pyörönä, siis ylhäältä alas. Hihojen ja puseron pituutta lisäsin vähän ohjeesta poiketen, kun ajattelin paksun neuleen kuitenkin käytössä kasaavan itseensä vähän taitteita. En halunnut kutistuneen näköisiä hihoja ja halusin tehdä lyhennetyt kerrokset kokoelman kuvien mukaisesti etukappaleelle asti. Näin ollen poikkesin myös helmassa ohjeesta neuloen sen kokoelman kuvien mukaiseksi. Muutoksista olen tehnyt muistiinpanot Ravelry -projektilleni.
Uskon, että tätä puseroa tulen kyllä käyttämään niin kevään kuin kesänkin aikana ja aivan varmasti ensi syksystä edelleen. De Rerum Naturan langat pääsevät myös puikoilleni jatkossakin ja jos kerron totuuden, niin ohuempaa Ulyssea onkin tällä hetkellä jo puikoilla.Ja hyvät blogini lukija, saatte kyllä nähdä minun edelleen neulovan villapaitoja vaikka kesäaikaan siirryttiinkin ;-)
16 kommenttia:

 1. Ja mä aina leffassa paan neuleen pois kun mainokset loppuu ja leffa alkaa... Parantamisen paikka :D Niin, ja hieno on neule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, niin olen minäkin tehnyt aina ennen tätä kertaa :) Jatkossa kyllä neulon edelleen kilisemättömillä puikoilla oman seurueeni keskellä ...
   Kiitos!

   Poista
 2. Kivan näköinen pusero ja varmasti rakkaan Suomemme (aika ajoin) vilpoisassa kesässä tulee käyttöönkin :D

  VastaaPoista
 3. Kaunis neule ja istuu sinulle niin hyvin! Siinäpä taas sellaiset langat, joihin pitäisi tutustua...

  VastaaPoista
 4. Taas upea neule puikoiltasi! Ja lisää tulossa, arvelen. ;)

  VastaaPoista
 5. Tottakai, villa on paras materiaali ja kyllähän meillä on kesälläkin villapaidoille käyttöä.

  VastaaPoista
 6. Kaunis paita! Ja kyllä näitä Suomen kesässä tarvitaankin! (: (Poistin aiemman kommenttini, kun kirjoitin näköjään epähuomiossa jotain "paitajuuta"...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joskus sormet on liian vikkelät ;-)

   Poista
 7. Kaunis peruspaita, jolle on takuulla käyttöä ympäri vuoden!

  VastaaPoista
 8. Kaunis paita, viehättävä harmaa. :)

  VastaaPoista