sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäiväksi valmis Naima

Sydämellistä ystävänpäivää rakkaat blogin lukijat!


Pienestä suurempaan hankkeeseen on edetty Lentävän Lapasen Tour De Sock -kisaan osallistuneiden ja matkan varrella hieman muuttuneen neulojaystävä joukon kanssa. Kesällä tosiaan sukkia, syksyllä huiveja ja nyt alkuvuodesta #Talvikal neulo takki tai paita ystävänpäiväksi.

Olin hankkinut langat ja ohjeen aivan toiseen malliin, joka päässee puikoille vielä kevään aikana. Menin Lentävään Lapaseen tapaamiseen, jossa olimme sopineet keskustelevamme KAL:n sisällöstä. Taina esitteli vasta valmistunutta neuletakkiaan, jota sovitin päälleni. ANKESTRiCK´n suunnitelema malli Naima toteutettuna Rowan Hemp Tweedistä pidemmällä mallilla. Siltä seisomalta päätin ostaa langat ja neuloa oman. Olin pitkään syksyllä katsellut tuota lankaa juuri tuossa sävyssä miettien mitähän tuosta voisi neuloa. Näin sekin haaste ratkesi.

Neuloin takkia aivan vimmatulla vauhdilla, lanka oli nopeaa neulottavaa ja mallissa tapahtui kokoajan jotain, joten vireys ei kadonnut missään vaiheessa. Lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen. Pituuteen kestää hetki tottua, kun olen käyttänyt vain hyvin ohuita ja keveitä neuleita näin pitkänä. Näin ollen tiedän myös jossain vaiheessa neulovani tällä mallilla lyhyemmän version.
Alku lähti niin sutjakasti etenemään, että kainaloihin päästyäni, neuletta sovittaessani huomasin etten ollut muistanut jatkaa napinläpiä kauluksen jälkeen. Tätä huokaillessani, poika totesi välittömästi, "äiti et ainakaan pura kaikkea!" Tämä kun neulotaan ylhäältä alas saumattomasti niin olin siis jo kohtuullisen pitkällä työssäni. 

Päädyin pudottamaan kolme silmää napinläpikohdasta useita kerroksia alas ja neulomaan ne sieltä takaisin. Harmikseni en huomannut ottaa kuvaa ennen purkamista, joten tässä vain kuva puretusta ennen napinläpien neulomista. 


Kuinka ollakaan sama unohdus tapahtui helmaresorissa, kun olin helman jo kahteen kertaan päätellyt, ensimmäisen kerran liian löyhästi pääteltyäni. Näin ollen purin jälleen päättelyn ja pudottelin silmukat alas lisäten napinlävet. Mielestäni nämä korjaukset onnistuivat hyvin ja kokonaisuudessaan veivät varmasti vähemmän aikaa kuin koko työn purkaminen ja uudelleen neulominen. Lisäksi neulomisen motivaatio ei kadonnut, kun heti alkuun ei joutunut työtä reilusti purkamaan.

Seuraava haasteeni oli taskupussien kirjoneuleet. Minun on hyvin vaikea muokkailla mielestäni upeaa mallia, joten päätin tehdä nuo kirjoneuleet ja valitsin niihin jopa samaa lankaa sopivissa sävyissä. Olin viikon kasannut voimia, kun päädyin sunnuntai-iltapäivän viettämään taskupussien parissa ja kuinka ollakaan olen lopputulokseen jälleen tyytyväinen.


Kirjoneuleen näkyvyydestä voidaan tämän mallin osalta olla montaa mieltä, koska jäävät vain taskun suulta vähän näkyviksi. Minusta tämä on mukava pieni yksityiskohta, jonka vaivalla olen kerrankin väkertänyt.

Kolmas haaste oli nappien ompelu. Mallissa on napinläpiä kymmeniä, joten päädyin laittamaan 14 nappia. Neule oli viimeisteltynä ja napit hankittuina, kun päädyin perjantai-illan niitä neulomaan. Tällä kertaa ompelin napit neuleeseen kalalangalla, koska itse neuleen lanka on niin paksua ja halusin nappilistan nurjan puolen säilyvän siistinä, vailla villalankojen päättelyjä.

Ja toki ystävänpäiväksi valmistuneeseen neuleeseen oli valittava aiheeseen sopivat napit :)


Oli aivan mahtavaa eilen pukea neule valmiina, huolella viimeisteltynä päälleni lähtiessäni jälleen lauantaikahville Lentävään Lapaseen. 

Erityisesti haluaisin jälleen kiittää mukavaa ystäväjoukkoa, joiden kanssa olemme näitä takkeja ja puseroita yhdessä neuloneet!


Yksityiskohtaisia tietoja mm. langan menekistä ja puikkokoot löydätte jälleen Ravelrystä projektiltani: Naima


25 kommenttia:

 1. Tää on kyllä niin upea takki! Kauniita yksityiskohtia riittää.
  Hyvää ystävänpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, samoin myös sinulle hyvää ystävänpäivää!

   Poista
 2. Aivan ihana tämä sinun versio <3 Oikein hyvää ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina - myös inspiraatiosta! Ystävän halaus <3

   Poista
 3. Kas miten hieno! Tämä pääsi just mun jonoon. Lankaa on vain lyhyeen, olisin kyllä halunnut tuo pitkän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ... toisista langoista pitkä ;-)

   Poista
 4. Kyllä siitä tuli hieno, just sopiva pituus pitkään villatakkiin! Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli niin mukava päällä eilen :-)
   Samoin kiitos Taina sinulle Hyvää Ystävänpäivää!

   Poista
 5. Oi mä näin ton livenä eilen ja on upea. Ja huomasin tuon kirjoneuleenkin ettei se ihan hukkaan mennyt. Noi napitkin sopii hyvin. Luova purkamisratkaisu.

  VastaaPoista
 6. Upea! Ehdottomasti aineksia luottoneuleeksi.

  VastaaPoista
 7. Kaunis, kerrassaan. Sopii sinulle tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Ja niin ihanan lämminkin :-)

   Poista
 8. On kyllä ihana. Aivan täydellinen. ♡

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis Naima! Tykkään hurjaisesti villatakeista, ja tässä on erinomainen malli.

  VastaaPoista