tiistai 31. tammikuuta 2017

Ruostunut Rauta

Ruostunut Rauta - kuten ihana neulojatoveri totesi työn alla olevasta neuleestani eräänä lauantaiaamuna Lentävässä Lapasessa.


Ihastuin Annan Johannan eli Neulistin suunnittelemaan ja osin neulomaan Wrought iron -puseroon joulukuussa hänen jakaessaan kuvia ja kysyessään testineulojia. Ilmoitin halukkuudestani osallistua testineulontaan välittömästi, murehtimatta minulle uutta tekniikkaa, Intarsiaa ja neulomiseen käytettävissä olevaa aikaani. Näin ollen pääsin neulomisessa vauhtiin oikeastaan vasta loppiaisviikonloppuna.
Neuloin tosiaan ensimmäisen kerran elämässäni Intarsia -tekniikalla. Aluksi vähän nopeana ohjeen lukijana takkuilin langan kiertojen ja työn kääntelyn kanssa, mutta lopuksi pyörönä neuloen tekniikka alkoi sujua vaivatta ja puseron helma syntyi vaivattomasti kuviokerran osa kerrallaan junamatkoillani. Hihat sitten jo tikuttelinkin valmistumisen huumassa ja tikuttelinkin niistä vähän ohjetta pidemmät, jotta ovat minulle oikeasti pitkät hihat. 

Sain testineulottavakseni XS -koon, jota hieman ensin meinasin harmitella. Onneksi kuitenkin näin, koska olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Pusero on niin kevyt ja ilmava päällä ja istuu hyvin olkapäiltä, vaikka pääaukko on suuri ja pusero laatikkomallinen. 

Kuvausmiljöö valikoitui arkisen matkan varrelta oikeastaan tämän aikanaan lipunmyyntipisteenä palvelleen rakennuksen katon ansiosta, jota emme kuitenkaan onnistuneet neulekuviin valjastamaan. 

Totesin vielä kesken kuvaustaen ettei kuviin oikein tahtonut tulla langoille oikeita värejä, joten osa kuvista otettiin sittenkin päärakennuksen omenapuiden katveessa.Tällä kertaa nämä kuvat vain yksinkertaisesti kertovat Teille kuinka onnellinen olen lopputuloksesta :-)

Lämmin kiitos Anna Johanna ja testineulojatoverit!


22 kommenttia:

 1. Ihana!
  Siis täydellinen, voi kuinka upeat värit sinulle.
  Niinkuin taisit huomata otin juuri puikoille saman neule. Nyt jään miettimään onko koko aloittamani M2 minulle liian iso, mutta kun minulla on niin runsas tuo etuvarustus. Minä teen siis kesällä ostamasta silkistä. Toisaalta jos tulee huono koko minulle, annan jollekulle toiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tuo ohjeen mukainen väljyys rinnanympäryksessä on minun mielestä melko suuri, joten jos sen mukaan valitsee koon, niin kannattaa olla todella tarkka neuletiheyden kanssa. Itselläni neuletiheys oli lopulta vähän väljempi, mutta ei haitannut, kun koko oli pienempi kuin mitä normaalisti olisin valinnut.

   Aivan ihana lahja kyllä antaa toiselle, jos tulee itselle suuri :-)

   Poista
 2. Hyvin kyllä sopivat kaikki yhteen - niin sinä, paita kuin kuvauspaikkakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain? - Kiitos!
   Kruunasi vielä sen, että työ on neulottu pääosin junamatkoilla :)

   Poista
 3. Upea pusero ja kerrassaan täydelliset värit sulle! 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen niin onnellinen, että "uhrasin" nämä langat tähän työhön <3

   Poista
 4. Kaunis puseromalli ja hienosti toteutettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Malli on kyllä ihana, joten voin suositella :)

   Poista
 5. Minulla ei löydy tarpeeksi lankaa pääväriksi kotoa. Täytyy varmaan mennä Snurreen ensi viikolla kun olen Hesassa kolme päivää koulutuksessa. Josko nyt ottaisin puikoille turkoosiin taittuvan Breathing spacen välineuleena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa - oikea asenne, lupa poiketa Snurreen ;-)
   Tuo turkoosi lankasi on kyllä upean värinen!

   Poista
 6. Todella ihana! Sä oot näköjään just xs-kokoinen sitten, kun on ihan sopiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia!
   Ehkä on myönnettävä, että iso olisi tullut S-koosta ;-)

   Poista
 7. Kaunis paita ja upea väriyhdistelmä!

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtava tämä sinun puserosi! Kauniit värit!! Ihastuin minäkin ohjeeseen: Mun oli pakko hankkia se, enkä vielä ole murehtinut uutta tekniikkaa yhtään. 😄 Mutta kiva oppia uusi tekniikka (eli optimisti ainakin tässä vaiheessa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Sulla niin ihanat langat et tuskin maltan odottaa lopputulosta :-) Tuo ohje on hyvä ja kun vain malttaa sitä seurata, niin uudn tekniikan oppii siinä sivussa - ole huoleti!

   Poista
 9. Aivan ihanat, iloiset kuvat! Tykkään myös neuleesta ja erityisesti pitsineuleen ruosteisesta väristä, joka sointuu niin hyvin hiuksiisi :)

  VastaaPoista
 10. Tää on todella kaunis paita <3

  VastaaPoista