perjantai 15. toukokuuta 2015

Herald -huivi

Onnekkaana pääsin mukaan testineulomaan Janina Kallion/Studio Kallio suunnitteleman Herald huivin. 

Malli on mukavan yksinkertainen, mutta kuitenkin neulomiseen keskittymistä hieman edellyttävä. Huivin viimeistelyksi suosittelen ehdottomasti Janinan tavoin kastelua ja pingoitusta.Vaikean valinnan jälkeen päädyin neulomaan huivin Malabrigo Sockista, sävystä Turner, vyyhdistä jota olen jokusen vuoden säilönyt odottaen sopivaa hetkeä huivin neuloakseni. Olen tyytyväinen lankavalintaani.
Pohdin pitkään huivin neulomisen aloitettuani otinko käyttöön liian isot puikot, kokoa 3,75. Tällä kertaa pohdinta oli turhaa ja olen erityisen tyytyväinen lopputulokseen. 

Huivi on juuri ohjeen kokoinen ja siihen kului lankaa 90 grammaa. Vaaka heilutti jäljellä olevan langan lukemaa 6:n ja 8:n gramman välillä, joten en uskaltanut enää lähteä yhtä mallikertaa neulomaan. Malli on siitä kiva, että mallikertoja voi neuloa niin paljon kuin lankaa riittää.Lämpimästi voin suositella neulomaan tämän yhden vyyhdin huivin!

Olen jälleen kokemusta rikkaampi. 
Suuri kiitos Janinalle! 

Linkki Ravelryyn.

6 kommenttia:

  1. Tosi kaunis tämä huivi, sulle juuri sopiva. Upea lankavalinta! Tämmöinen ohje on just kätevä, johon voi käyttää niin paljon lankaa kuin sattuu olemaan.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana huivi! Aurinkoterveisiä Kööpenhaminasta. Olemme viettäneet isännän kanssa laatuaikaa kahdestaan.

    VastaaPoista
  3. Kaunis! Tosin nyt täytyy sanoa että luonnossa oli vielä kuviakin kauniimpi. :) Tuollainen malli on kiva missä ei ole kovin pitkä mallikerta, saa langan käytettyä aika tarkasti.

    VastaaPoista