tiistai 19. toukokuuta 2015

Qipican - niin ihana

Olin pakahtua onnesta ja jännityksestä saadessani Suvi Simolalta viestiä, että pääsen mukaan testineulomaan hänen uutta malliaan, minun ensimmäistä testineulettani. Innostuksen lähteenä toimi Kerä facebookiin julkaisema kuva ja Jonnan kannustus ottaa yhteyttä Suviin.

Odotin ohjetta kuumeisesti pääsiäisen alusviikolla, olinhan lomalla. Langat olin kaivanut varastosta odottamaan puikoille pääsyä. 


Isager Merilin

Ohjeen saatuani jännitys vaihtui hetkellisesti pieneksi harmistukseksi, kun huomasin ettei ohjeen mukaan minulla olleet langat riitäkään. Innostus ei onneksi kokonaan laantunut vaan heitin langan puikoille ja yli-innostuksessani tunaroin niskan lyhennettyjen kerrosten kanssa. 

Ohje on äärettömän tarkka, selkeä ja helppolukuinen, kun vain malttaa lukea kaiken. Minulla kun on tapana silmäillä ohje ja laittaa toimeksi. Näin saan sitten usein ottaa työssäni pakkia ja rauhoittaa vähän tahtia :-)

Tämän ohjeen kohdalla voin lämpimästi sydämestäni todeta, että oli myös helppo palata (lue purkaa), tarkistaa mitä olin tehnyt ja jatkaa.

Ja kuten kaikki neulojat tietää, tämä kaikki tapahtui tietysti ensimmäisinä iltoina kohtuullisen myöhään, jolloin silmät jo alkoivat olla vähän ristissä.Neuloin puseron vaille hihoja ihan muutamassa päivässä. Malli on selkeä ja helppotöinen. Työssä säilyy mukavasti mielenkiinto raidasta seuraavaan. 


Isagerin Merilin on mahtava lanka neuloa, siitä saa upeita väriyhdistelmiä ja langasta neulottu pusero on ihana käytössä. Langasta minulla on käyttökokemusta viime kesältä asti. Neuloin silloin tyttärelle rippimekon kaveriksi huivin, jota hän on käyttänyt koko talven. Olen pessyt huivia villapesuohjelmalla koneessa ja se vain pehmenee käytössä.


Kuten aluksi uumoilin, lanka loppui minulta kesken. Onneksi sitä tuli vapun alla Kerään valtava kuorma lisää. Näin sain myös hyvän syyn lähteä lauantain neuletapaamiseen Kerään.

Hihat neuloutuivat kumpikin omana iltanaan todella joutuisasti. Mietin pitkään viimeistelenkö neuletta sen koommin kuin päättelemällä langat. Päädyin sen kuitenkin heittämään villapesuohjelmalla koneeseen, josta olen todella tyytyväinen. Pusero pehmeni ihanaksi ja neulonnan jälki tasaantui. 

Pusero oli juuri ja juuri kuivunut, kun aurinko paistoi, tytär oli kotona ja kamerassa akku täysi. Tässä lopputulos ...Lämmin sydämellinen kiitos kuuluu Suville mallista!
Ihanat langat olen hankkinut Kerästä.

Suosittelen :-)


14 kommenttia:

 1. Kiva! Mahdottoman hyvät värit. Toi tasku on hauska, kuin pusero pienoiskoossa. :)

  VastaaPoista
 2. Upea pusero ja istuu mahdottoman hyvin! :)

  VastaaPoista
 3. Wau. Mä oon kerran oikolukenut ja tehnyt suunnittelijan julkaisemattomasta ohjeesta ja en tykänny....mulle tuli lienee paineita saada valmista ja kun en ymmärtänyt ohjetta en tiennyt oliko ohjeessa vorhe vai enkö vaan tajua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taustalla juniorina kilpaurheilu-ura ... lienee avuksi tässäkin :-) Ohje oli kyllä oivassa kunnossa jo testineulonnan alkaessa!

   Poista
 4. Tämä on kerrassaan ihana!
  Haastetta on aina koeneulonnassa. Mutta siinä on oma viehätyksensä.
  Nimimerkillä muutaman huivi ja yhden villatakin joskus historiassa neulonut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija ... tykkään kovasti itsekin!

   Poista
 5. En pysy mukana, kun ehdit neuloa niin paljon ja lyhyessä ajassa :) Tosi kiva pusero ja tasku on hauska. Väritkin on kivasti yhdistelty. Nähdäänköhän Snurressa lauantaina 6.6?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt on ollut vähän neulomisbuumi päällä :)
   Mahdollisesti nähdään Snurressa ...

   Poista